. Ma Eszter napja van.
Első12345KövetkezőUtolsó (9)
Békanász...

Ezekben a napokban indítja útnak az életösztön a barna varangyokat, ám a kéj oltárán megannyi szerelmes kétéltű áldozza életét. Zalaegerszegen az Aranyoslapi kis tó és az erdőt elválasztó úton annak ellenére rengeteg a békatetem, hogy az egyre elterjettebb fóliás-vödrös védelem itt is működik, s szorgos állatvédők mentik át az úton a szerelemre gerjedt dülledt szemű szépségeket. (A vödrök persze egyre fogynak, hiszen ha nem is fémek, azért színesek, tehát vonzók...)

A tavacska vize szinte forr a békanásztól, az asszonynép a hátán hordja a jóval kisebb hímet, aki pár édes pillanattal fizet a döcögős fuvarért. Az aktus meglehetősen hatékony, ám a nőstény által lerakott akár tizenkétezer petéből mindössze két-három ivarérett varangy válik majd, így elmondhatjuk, hogy a szelekció békáéknál meglehetősen hatékony. (S akkor még nem is említettük azt a néhány evolúciós zsákutcába futó példámyt, aki egy épp arra járó kéjsóvár királyfi csókjától emberré, jelesül királylánnyá válik...)

Fotóink egy szerelmes estén készültek.

2012-03-23 11:42:26, Galéria Megtekintés
Télkergetés Bazitán

A nassolás hagyományos ünnepén, torkos csütörtökön az összes farsangi maradékot elfogyasztották a bazitai ovisok, s még a tavasz mielőbbi megérkezéséért is tevékenykedtek az ifjú hagyományőrzők. Mint Passa Anikó, a bazitai óvoda vezetője elmondta, az aprónép jó étvággyal és kiváló hangulatban pusztította el a farsangi mulatság édes maradékát, s a gyermekek a farsangi dekoráció eltávolítása után szemernyi együttérzést sem tanúsítottak Böske máglyahalála kapcsán.

Böske pedig nem (volt) más, mint a telet jelképező szalmabábu, kinek elégetésével megnyílt az út a tavasz előtt, mikor is tudvalevőleg a nyuszi is az óvodák környékén szokott csatangolni...

Addig persze még aludni kell párat...

2012-02-23 20:20:58, Galéria Megtekintés
Húshagyókeddi felvonulás Zalaegerszegen

Immár hagyományosnak nevezhető Zalaegerszegen a farsang zárásaként megrendezésre kerülő jelmezes felvonulás. Húshagyókedden idén is a  Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében menetelt a tarka sereglet, melyet javarészt a város oktatási intézményeinek diáksága jelentett. A keresztes lovagnak öltözött alpolgármester vezetésével ezúttal oda és vissza is végigvonult a menet a főutcán,  végül a Dísz téren egy mérsékelt lelkesedéssel és nem csúcsra járatott zenei igényességgel elfújt tavaszköszöntő dallal mondtak búcsút egymásnak - és remélhetőleg a télnek - a jelmezesek. Felvételeink a helyszínen készültek.

2012-02-23 10:42:03, Galéria Megtekintés
A néma tömeg - Helyszíni képriport a szombati békemenetről

Mintegy válaszul a január másodiki, Oparaház előtti tüntetésre, többszázezres kormánypárti tömeg demonstrált szombaton este Budapesten. A rendezvény alapvetően eltért az operaházi ünnepséget megzavaró, zajos balliberális akciótól, hiszen akkor és ott egy kisebb, felhergelt tömeg dühödt ordítása volt a jellemző, míg szombaton némán, szónokok, színpad, önjelölt népvezérek nélkül sétált végig a belvároson a hömpölygő sokaság.

A békementben - melyet egyébként a világbéke nagy őrének, Lenin elvtársnak halálévfordulóján rendeztek - viszonylag nagy arányban vonultak idős emberek, a résztvevők az ország minden tájáról, s a jelenlegi határokon túlról is érkeztek Budapestre.

Rendzavarás ezúttal sem volt, egyetlen rendőrségi intézkedésre - gumilövedékre, könnygázra, szemkilövetésre - sem került sor, bár a főváros közlekedését alaposan átrendezte a zömmel vidékről érkező tüntetőket szállító többszáz autóbusz.

Felvételeink a helyszínen készültek.

2012-01-23 11:42:24, Galéria Megtekintés
A ZALAEGERSZEGI VÁROSI VEGYESKAR KARÁCSONYI KONCERTJE

Telt ház előtt, hatalmas sikert aratva tartotta meg szombaton este hagyományos karácsonyi koncertjét a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar. Felvételeink a helyszínen készültek.

2011-12-19 20:22:19, Galéria Megtekintés
A ZALAEGERSZEGI SZIMFONIKUSOK KONCERTJE A KERTVÁROSI TEMPLOMBAN

A klasszikus zene igencsak hiánycikk Zalaegerszegen, ennek megfelelően minden apró muzsikamorzsa ünnepi táplálék a kiéhezett léleknek. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy zalában  a silány kínálat hozta-e létre az igénytelenséget, vagy az igénytelenség taglózta le a vállalkozó szellemet, az minden esetre tény, hogy idén már az Arany Bárány szálló apró különtermében sem rendezik meg az egyébként meghirdetett bérletes hangversenysorozatot, Zalaegerszegről - úgy tűnik - kivonult a komolyzene...

A helyi szimfonikusok tiszteletre méltó erőfeszítéssel próbálnak némi színt vinni a sivárságba, ennek egyik megnyilvánulása volt ma esti koncertjük, melynek keretében javarészt barokk zenével örvendeztették meg a kiváló akusztikájú, de a hangszerek számára nem túl kedvező klímájú kertvárosi templomben a szép számban összegyűlt közönséget. Felvételeink a helyszínen készültek.

2011-12-11 22:36:41, Galéria Megtekintés
Egyházzenei hangverseny a Zárdában

Négy kórus részvételével tartottak egyházzenei kórushangversenyt  szombaton délután Zalaegerszegen a Zárdában. A szervezők a koncertet Páter Tamás Alajos, ferences szerzetes pap, zeneszerző és karnagy tiszteletére rendezték meg. Minden résztvevő énekkar műsorán szerepeltek Tamás Alajos művei, a koncert pedig a szerző Hunyadi bízzál című művének közös eléneklésével zárult.  

Képeink a helyszínen készültek.

 

2011-10-09 17:26:04, Galéria Megtekintés
ZTE FC - LOMBARD PÁPA 1:1 (1:1)

Tizenegyedik próbálkozásra sem sikerült megszereznie első győzelmét a Zalaegerszeg csapatának az OTP Bank Ligában, a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Tegnap este a középmezőnyhöz tartozó, jó futballra képes, de nem kifejezetten jó formában lévő Lombard Pápa együttesével végzett döntetlenre Prukner László csapata, ezzel pedig továbbra is győzelem nélkül, már-már reménytelenül leszakadva, három megszerzett ponttal szerénykednek a kék-fehérek a tabella utolsó helyén. ZTE FC - Lombard Pápa 1:1!  

Felvételeink a mérkőzésen készültek.

 

 

2011-10-02 12:58:36, Galéria Megtekintés
Első12345KövetkezőUtolsó (9)
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kulka János, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társ...
Bővebben >>