. Ma Kornél napja van.
Az első pontokért a Honvéd ellen
2011-08-05 16:50:29
Az első pontokért a Honvéd ellen

Az első pontokért a Honvéd ellen

Három mérkőzés, három vereség, két rúgott és nyolc kapott gól. Röviden ennyi a ZTE FC idei szezonjának statisztikája, az eddig mutatott játék azonban a siralmas számoknál is rosszabb.

Ma este újabb alkalom kínálkozik a javításra, hiszen a kék-fehérek hatai pályán fogadják a Budapesti Honvéd csapatát. A fővárosiak patinás, tradicionális szereplői a magyar labdarúgásnak, közelmúltjuk és jelenük azonban korántsem annyira sikeres, mint fényes eredményekben gazdag múltjuk.

 

A Zalaegerszeg eddigi katasztrófális szereplése csupán azok előtt világos teljes valójában, akik látták is az eddig lejátszott mérkőzéseket, s nem csak az eredményekről értesültek. A mutatott játék ugyanis kilátástalan, "sír a labda" a ZTE meccsein. A magyarázatok külön-külön egyébként mind helytállóak voltak, ráadásul egy olyan elismert szaktekintély szavait, mint Csank János, nehéz megkérdőjelezni.

Az első fordulóban a feltüzelt újonc, a korai idénykezdet és a sok új játékos okozott leküzdhetetlen nehézségeket, a Debrecen elleni hazai vereséget a sok sérült okozta, bár a kétgólos hazai fiaskót kis híján jó eredményként kommunikálta a szakmai stáb, Pécsett pedig a partjelző "nyúlt bele" a mérkőzésbe.

Mindezek elfogadható érvek, nincs is szándékunk vitatni a mesteredző értékelését, csupán csokorba gyűjtve tűnik kissé töménynek az eddigi indokok sora. Újabban egyébként az a legdivatosabb sportszakmai észrevétel, hogy Csank Jánossal a Zete mindig gyengén kezd, aztán majd belelendül a csapat, csak ki kell várni, eljön ez, mint tavasz után a nyár...

A mai mérkőzésen a megmaradt maroknyi szurkolótábor ennek a lendületnek az első jeleit szeretné már látni, hiszen jövő héten négy mérkőzés után nyeretlenül utazni a szomszédvári rangadóra több, mint kellemetlen lenne.

Az esti mérkőzés apró pikantériája, hogy a vendégcsapat kispadján az a Supka Attila ül majd, akit éppen Csank érkezésekor rúgtak ki Egerszegről, a Honvéd hátsó alakzatának oszlopa a korábban évekig Egerszegen szereplő Sorin Botis, a csatársorban pedig a szintén Egerszegről elküldött Délczeg szerepel.

Ez utóbbi játékos nyilatkozata szerint egyébként a Honvéd esélye gyors csatáraiban, illetve a hazaiak lassú védelmében rejlik.

Mindezt a mérkőzés fogja majd igazolni vagy cáfolni, melyet egyébként a hazai szurkolók által nem túlságosan kedvelt Andó-Szabó Sándor fog vezetni.

Ami a kék-fehérek összeállítását illeti, biztosnak csupán a három-négy poszton végrehajtott változtatás látszik, hiszen a ZTE az elmúlt két évben egyszer sem játszott kétszer egymás után azonos összeállításban.

A hírek szerint Bogunovic és Ivan Delic még nem bevethető, Vargát hetekig kell még nélkülözni, Rajcomart pedig Hollandiába adták kölcsön a klub vezetői. A legvalószínűbb összeállításnak a Vlaszák - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Sadek - Szalai, Kamber, Hervás, Balázs - Turkovs, Meye tizenegy tűnik.


 

 

 

További híreink
109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
Tavaly egész évben alig 109 millió forint árbevételt ért el az 52 milliárd épített ZalaZone állami autó-tesztpálya – adta hírül a G7. A lap szerint ez európai összehasonl...
2020-06-26 20:27:39, Hírek, Sport Bővebben
Koronavírus - újabb fertőzések Montenegróban
Több mint egy hónap után újabb koronavírus-fertőzést regisztráltak Montenegróban, pedig az Adria-parti ország néhány hete megszüntette a járványhelyzetet, és koronamentes...
2020-06-17 20:22:49, Hírek, Sport Bővebben
A járvány miatt elmarad az idei Tusványos
Elmarad a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor – értesült a HírTV. A Hargita megyei Tusnádfürdőn évente megszervezett fesztivált a járványhelyzetre való tekintettel idén...
2020-06-16 20:07:11, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gyanúsítottként hallgatott ki egy nőt a rendőrség a "mentős videó" miatt – jelentette be Gál Kristóf, az ORFK ...
Bővebben >>