. Ma Károly, napja van.
Az első pontokért a Honvéd ellen
2011-08-05 16:50:29
Az első pontokért a Honvéd ellen

Az első pontokért a Honvéd ellen

Három mérkőzés, három vereség, két rúgott és nyolc kapott gól. Röviden ennyi a ZTE FC idei szezonjának statisztikája, az eddig mutatott játék azonban a siralmas számoknál is rosszabb.

Ma este újabb alkalom kínálkozik a javításra, hiszen a kék-fehérek hatai pályán fogadják a Budapesti Honvéd csapatát. A fővárosiak patinás, tradicionális szereplői a magyar labdarúgásnak, közelmúltjuk és jelenük azonban korántsem annyira sikeres, mint fényes eredményekben gazdag múltjuk.

 

A Zalaegerszeg eddigi katasztrófális szereplése csupán azok előtt világos teljes valójában, akik látták is az eddig lejátszott mérkőzéseket, s nem csak az eredményekről értesültek. A mutatott játék ugyanis kilátástalan, "sír a labda" a ZTE meccsein. A magyarázatok külön-külön egyébként mind helytállóak voltak, ráadásul egy olyan elismert szaktekintély szavait, mint Csank János, nehéz megkérdőjelezni.

Az első fordulóban a feltüzelt újonc, a korai idénykezdet és a sok új játékos okozott leküzdhetetlen nehézségeket, a Debrecen elleni hazai vereséget a sok sérült okozta, bár a kétgólos hazai fiaskót kis híján jó eredményként kommunikálta a szakmai stáb, Pécsett pedig a partjelző "nyúlt bele" a mérkőzésbe.

Mindezek elfogadható érvek, nincs is szándékunk vitatni a mesteredző értékelését, csupán csokorba gyűjtve tűnik kissé töménynek az eddigi indokok sora. Újabban egyébként az a legdivatosabb sportszakmai észrevétel, hogy Csank Jánossal a Zete mindig gyengén kezd, aztán majd belelendül a csapat, csak ki kell várni, eljön ez, mint tavasz után a nyár...

A mai mérkőzésen a megmaradt maroknyi szurkolótábor ennek a lendületnek az első jeleit szeretné már látni, hiszen jövő héten négy mérkőzés után nyeretlenül utazni a szomszédvári rangadóra több, mint kellemetlen lenne.

Az esti mérkőzés apró pikantériája, hogy a vendégcsapat kispadján az a Supka Attila ül majd, akit éppen Csank érkezésekor rúgtak ki Egerszegről, a Honvéd hátsó alakzatának oszlopa a korábban évekig Egerszegen szereplő Sorin Botis, a csatársorban pedig a szintén Egerszegről elküldött Délczeg szerepel.

Ez utóbbi játékos nyilatkozata szerint egyébként a Honvéd esélye gyors csatáraiban, illetve a hazaiak lassú védelmében rejlik.

Mindezt a mérkőzés fogja majd igazolni vagy cáfolni, melyet egyébként a hazai szurkolók által nem túlságosan kedvelt Andó-Szabó Sándor fog vezetni.

Ami a kék-fehérek összeállítását illeti, biztosnak csupán a három-négy poszton végrehajtott változtatás látszik, hiszen a ZTE az elmúlt két évben egyszer sem játszott kétszer egymás után azonos összeállításban.

A hírek szerint Bogunovic és Ivan Delic még nem bevethető, Vargát hetekig kell még nélkülözni, Rajcomart pedig Hollandiába adták kölcsön a klub vezetői. A legvalószínűbb összeállításnak a Vlaszák - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Sadek - Szalai, Kamber, Hervás, Balázs - Turkovs, Meye tizenegy tűnik.


 

 

 

További híreink
Karácsony Gergely évtizede halott színházat újíttat fel
A Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyában kap helyet a Budapest Galéria, és az idén elkezdődik a Merlin Színház korábbi, az utcában álló épületének felújítása – jelente...
2020-01-26 13:22:57, Hírek, Sport Bővebben
Dél-Afrikával egy szinten Magyarország korrupciós besorolása
Magyarország újabb 6 helyett rontott a vizsgált országok korrupciós rangsorában a Transparency International 2019-re vonatkozó eredményei szerint – derül ki az intézet év...
2020-01-23 19:44:55, Hírek, Sport Bővebben
Orbán megoldotta az egészségügy problémáját – addig nincs pénz, míg ki nem festenek minden kórtermet
A miniszterelnök évi egyetlen kormányinfóján kijelentette, hogy a források átcsoportosításával minden olyan kórházi várót, kórtermet, szociális helységet felújítanak, ame...
2020-01-14 18:08:11, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„Elképesztő látni, hogy a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást” – mondta a Népszav...
Bővebben >>