. Ma Auguszta napja van.
Az első pontokért a Honvéd ellen
2011-08-05 16:50:29
Az első pontokért a Honvéd ellen

Az első pontokért a Honvéd ellen

Három mérkőzés, három vereség, két rúgott és nyolc kapott gól. Röviden ennyi a ZTE FC idei szezonjának statisztikája, az eddig mutatott játék azonban a siralmas számoknál is rosszabb.

Ma este újabb alkalom kínálkozik a javításra, hiszen a kék-fehérek hatai pályán fogadják a Budapesti Honvéd csapatát. A fővárosiak patinás, tradicionális szereplői a magyar labdarúgásnak, közelmúltjuk és jelenük azonban korántsem annyira sikeres, mint fényes eredményekben gazdag múltjuk.

 

A Zalaegerszeg eddigi katasztrófális szereplése csupán azok előtt világos teljes valójában, akik látták is az eddig lejátszott mérkőzéseket, s nem csak az eredményekről értesültek. A mutatott játék ugyanis kilátástalan, "sír a labda" a ZTE meccsein. A magyarázatok külön-külön egyébként mind helytállóak voltak, ráadásul egy olyan elismert szaktekintély szavait, mint Csank János, nehéz megkérdőjelezni.

Az első fordulóban a feltüzelt újonc, a korai idénykezdet és a sok új játékos okozott leküzdhetetlen nehézségeket, a Debrecen elleni hazai vereséget a sok sérült okozta, bár a kétgólos hazai fiaskót kis híján jó eredményként kommunikálta a szakmai stáb, Pécsett pedig a partjelző "nyúlt bele" a mérkőzésbe.

Mindezek elfogadható érvek, nincs is szándékunk vitatni a mesteredző értékelését, csupán csokorba gyűjtve tűnik kissé töménynek az eddigi indokok sora. Újabban egyébként az a legdivatosabb sportszakmai észrevétel, hogy Csank Jánossal a Zete mindig gyengén kezd, aztán majd belelendül a csapat, csak ki kell várni, eljön ez, mint tavasz után a nyár...

A mai mérkőzésen a megmaradt maroknyi szurkolótábor ennek a lendületnek az első jeleit szeretné már látni, hiszen jövő héten négy mérkőzés után nyeretlenül utazni a szomszédvári rangadóra több, mint kellemetlen lenne.

Az esti mérkőzés apró pikantériája, hogy a vendégcsapat kispadján az a Supka Attila ül majd, akit éppen Csank érkezésekor rúgtak ki Egerszegről, a Honvéd hátsó alakzatának oszlopa a korábban évekig Egerszegen szereplő Sorin Botis, a csatársorban pedig a szintén Egerszegről elküldött Délczeg szerepel.

Ez utóbbi játékos nyilatkozata szerint egyébként a Honvéd esélye gyors csatáraiban, illetve a hazaiak lassú védelmében rejlik.

Mindezt a mérkőzés fogja majd igazolni vagy cáfolni, melyet egyébként a hazai szurkolók által nem túlságosan kedvelt Andó-Szabó Sándor fog vezetni.

Ami a kék-fehérek összeállítását illeti, biztosnak csupán a három-négy poszton végrehajtott változtatás látszik, hiszen a ZTE az elmúlt két évben egyszer sem játszott kétszer egymás után azonos összeállításban.

A hírek szerint Bogunovic és Ivan Delic még nem bevethető, Vargát hetekig kell még nélkülözni, Rajcomart pedig Hollandiába adták kölcsön a klub vezetői. A legvalószínűbb összeállításnak a Vlaszák - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Sadek - Szalai, Kamber, Hervás, Balázs - Turkovs, Meye tizenegy tűnik.


 

 

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>