. Ma Edit napja van.
Az első pontokért a Honvéd ellen
2011-08-05 16:50:29
Az első pontokért a Honvéd ellen

Az első pontokért a Honvéd ellen

Három mérkőzés, három vereség, két rúgott és nyolc kapott gól. Röviden ennyi a ZTE FC idei szezonjának statisztikája, az eddig mutatott játék azonban a siralmas számoknál is rosszabb.

Ma este újabb alkalom kínálkozik a javításra, hiszen a kék-fehérek hatai pályán fogadják a Budapesti Honvéd csapatát. A fővárosiak patinás, tradicionális szereplői a magyar labdarúgásnak, közelmúltjuk és jelenük azonban korántsem annyira sikeres, mint fényes eredményekben gazdag múltjuk.

 

A Zalaegerszeg eddigi katasztrófális szereplése csupán azok előtt világos teljes valójában, akik látták is az eddig lejátszott mérkőzéseket, s nem csak az eredményekről értesültek. A mutatott játék ugyanis kilátástalan, "sír a labda" a ZTE meccsein. A magyarázatok külön-külön egyébként mind helytállóak voltak, ráadásul egy olyan elismert szaktekintély szavait, mint Csank János, nehéz megkérdőjelezni.

Az első fordulóban a feltüzelt újonc, a korai idénykezdet és a sok új játékos okozott leküzdhetetlen nehézségeket, a Debrecen elleni hazai vereséget a sok sérült okozta, bár a kétgólos hazai fiaskót kis híján jó eredményként kommunikálta a szakmai stáb, Pécsett pedig a partjelző "nyúlt bele" a mérkőzésbe.

Mindezek elfogadható érvek, nincs is szándékunk vitatni a mesteredző értékelését, csupán csokorba gyűjtve tűnik kissé töménynek az eddigi indokok sora. Újabban egyébként az a legdivatosabb sportszakmai észrevétel, hogy Csank Jánossal a Zete mindig gyengén kezd, aztán majd belelendül a csapat, csak ki kell várni, eljön ez, mint tavasz után a nyár...

A mai mérkőzésen a megmaradt maroknyi szurkolótábor ennek a lendületnek az első jeleit szeretné már látni, hiszen jövő héten négy mérkőzés után nyeretlenül utazni a szomszédvári rangadóra több, mint kellemetlen lenne.

Az esti mérkőzés apró pikantériája, hogy a vendégcsapat kispadján az a Supka Attila ül majd, akit éppen Csank érkezésekor rúgtak ki Egerszegről, a Honvéd hátsó alakzatának oszlopa a korábban évekig Egerszegen szereplő Sorin Botis, a csatársorban pedig a szintén Egerszegről elküldött Délczeg szerepel.

Ez utóbbi játékos nyilatkozata szerint egyébként a Honvéd esélye gyors csatáraiban, illetve a hazaiak lassú védelmében rejlik.

Mindezt a mérkőzés fogja majd igazolni vagy cáfolni, melyet egyébként a hazai szurkolók által nem túlságosan kedvelt Andó-Szabó Sándor fog vezetni.

Ami a kék-fehérek összeállítását illeti, biztosnak csupán a három-négy poszton végrehajtott változtatás látszik, hiszen a ZTE az elmúlt két évben egyszer sem játszott kétszer egymás után azonos összeállításban.

A hírek szerint Bogunovic és Ivan Delic még nem bevethető, Vargát hetekig kell még nélkülözni, Rajcomart pedig Hollandiába adták kölcsön a klub vezetői. A legvalószínűbb összeállításnak a Vlaszák - Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Gergő, Sadek - Szalai, Kamber, Hervás, Balázs - Turkovs, Meye tizenegy tűnik.


 

 

 

További híreink
Tarlós és a náci fogyatékosság
Tarlós szerint ma Magyarországon elég furcsa világot élünk, mert el kell viselni a szellemi fogyatékosokat.
2019-09-14 17:17:14, Hírek, Sport Bővebben
Az újbudai polgármester ingyenkrumpli után villanyégőkért gyűjti a támogatást
Regisztráció, vagyis telefonszám, életkort és e-mail cím megadása fejében adják oda azokat a LED izzókat, amelyeket Hoffmann Tamás fideszes polgármestere nevében kínálnak...
2019-09-13 15:11:22, Hírek, Sport Bővebben
Ez már tényleg elmebetegség – teljes étkezés helyett ovis focicsomag 730 millióért
730 millió forintért vett 2134 darab sportszercsomagot az állami Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) az ovis labdaprogramhoz k...
2019-09-13 15:11:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Elégedetten hátradőlhet Putyin: miközben Oroszországban tömeges házkutatásokat tartanak az ottani ellenzéki po...
Bővebben >>