|
|
Tweet |
|
|
|
Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy ritka ínyencség, a gyümölcsös bugyor receptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
GYÜMÖLCSÖS BUGYOR
Hozzávalók: - Egy csomag réteslap - 4-6 db közepes méretű alma - Ízlés szerint többféle gyümölcs, banán, szeder, málna, ribizli, narancs - Egy evőkanál gríz - Porcukor, vaníliás cukor - Egy evőkanál méz - Mazsola ízlés szerint - 1/2 dl rum - Őrölt fahéj - Őrölt dió vagy mandula - Vaj
Elkészítése: Egy normál méretű réteslap csomagból 4 db bugyor lesz, egy bugyor egy főre számolva.
Több variáció is van.
Egy bugyorra egy nagy, vagy két közepes almát számolunk. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, vaníliás porcukorral, és mézzel kedvünk szerint ízesítjük, majd őrölt fahéjjal bőven megszórjuk. Rumban áztatott mazsolát, durvára őrölt diót esetleg mandulát is keverünk hozzá.
Eddig az alaprecept.
De variálhatjuk: tehetünk bele néhány karika banánt, fagyasztott szedret, málnát, ribizlit, narancsot stb. A keverékünkhöz adjunk egy evőkanál grízt, ami felszívja a nedveket.
A réteslapokat kettesével használjuk, bevizezett konyharuhán dolgozzunk.
A lapokat kettesével olvasztott vajjal megkenjük, teszünk a közepébe egy nagy maréknyi ízesített gyümölcsöt, batyukká csomagoljuk, lazán megkötjük cérnával, majd megkenjük olajjal v. olvasztott vajjal.
A kész bugyrokat előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Megszórjuk vaníliás cukorral, majd a cérnáktól megszabadítjuk....
Fagylalttal vagy felmelegített házi dzsemmel tálaljuk. Egyszerű és finom...
-Recept: Zakál Zsuzsa- |
|
|
|