|
|
Tweet |
|
|
|
Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ismét egy különleges, ritka étel, a hagymás fasírttorta receptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
HAGYMÁS FASÍRTTORTA
Hozzávalók: - 40 dkg hagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál friss rozmaring
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 60 dkg vegyes darálthús
- 1 egész tojás
- 8-10 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál mustár (fele lehet dijoni)
- 3-4 db háromszögletű sajt
- 10 dkg különféle csipős, savanyú paprika és gyöngyhagyma vegyesen
- só, bors, pirospaprika,petrezselyem
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágva zsíradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a zúzott fokhagymát. Ha kihűlt, a darált hússal összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, mustárt , az aprított petrezselymet és a morzsát is.
Egy sütőpapírral kibélelt sütőlapon a masszából lepényt formálunk, melybe az ujjunkkal mélyedéseket nyomkodunk és a kockasajtot felszelve
ezekben elhelyezzük.
Az előzetesen 200 fokra felhevített sütőben 25-30 percig sütjük, majd amikor még meleg, rászórjuk a lecsepegtetett savanyúságokat.
Hidegen is nagyon finom, melegen pedig burganyapürével, céklával kínáljuk.
-Recept: Zakál Zsuzsa- |
|
|
|