|
|
Tweet |
|
|
|
Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy köretként és önálló fogásként tálalható étel, a majonézes burgonya receptjét osztjuk meg konyhaművészetek iránt érdeklődő olvasóinkkal.
MAJONÉZES BURGONYA
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 dl kefir
- 1 dl majonéz
- 1 dl tej,
- 1/2 dl fehérbor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- egy marék snidling, vagy zöld petrezselyem
- 2 evőkanál zselatinpor
- 2-3 evőkanál finomabb ecet /fehér-balzsam stb.../
- 1 evőkanál cukor
- só, őrölt fehér bors
Elkészítése:
Hasonlóan készül, mint a hagyományos krumplisaláta. A héjában főtt burgonyát vékony felezett karikákra vágjuk, az ecettel, cukorral, sóval-borssal rövid salátalét készítünk, majd egyenletesen a burgonyára locsoljuk.
Legalább egy óráig álljon benne.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, a deszkán jól besózzuk, aztán 15 percig állni hagyjuk. A majonézt kikeverjük a kefirrel, borral, a hagymával, adunk hozzá snidlinget vagy aprított petrezselymet, sót és borsot, aztán a zselatint a zacskóján található utasítás szerint elkészítjük.
Egy salátástálba öntjük a mártást, hozzáadjuk a lecsepegtetett burgonyát, majd a langyos zselatint is. Lazán üsszevegyítjük, hogy ne törjön össze. Akár őzgerinc formát, akár mást választunk, azt kibéleljük folpack fóliával, beleöntjük a masszát, megrázogatjuk, hogy ne legyen levegős, majd hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük.
Tálalás előtt egy szép tálra borítjuk, majd szeljük.
Nagyon ünnepélyes és finom köret.
-Recept: Zakál Zsuzsa- |
|
|
|