Warning: include(hh_top.php): failed to open stream: No such file or directory in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Warning: include(hh_top.php): failed to open stream: No such file or directory in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Warning: include(): Failed opening 'hh_top.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php54/root/usr/share/pear:/opt/remi/php54/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Nehogy tragikus hős legyen

Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én ...

hirhatar.hu

Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban

Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik ...

hirhatar.hu

A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény

Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita ...

hirhatar.hu

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 03. 23. 20:46     


Majonézes burgonya - kicsit másképp
Recept: Majonézes burgonya - kicsit másképp

Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy köretként és önálló fogásként tálalható étel, a majonézes burgonya receptjét osztjuk meg konyhaművészetek iránt érdeklődő olvasóinkkal.  




 

 

MAJONÉZES BURGONYA

 

Hozzávalók:
 - 50 dkg burgonya
 - 2  dl kefir
 - 1 dl majonéz
 -  1 dl tej,
 - 1/2 dl fehérbor
 - 1 közepes fej vöröshagyma
 - egy marék snidling, vagy zöld petrezselyem
 - 2 evőkanál zselatinpor
 - 2-3 evőkanál finomabb ecet /fehér-balzsam stb.../
 - 1 evőkanál cukor
 - só, őrölt fehér bors 

Elkészítése:
Hasonlóan készül, mint a hagyományos krumplisaláta. A héjában főtt burgonyát vékony felezett karikákra vágjuk,  az ecettel, cukorral, sóval-borssal rövid salátalét készítünk, majd egyenletesen a burgonyára locsoljuk.
Legalább egy óráig álljon benne.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, a deszkán jól besózzuk, aztán 15 percig állni hagyjuk. A majonézt kikeverjük a kefirrel, borral, a hagymával, adunk hozzá snidlinget vagy aprított petrezselymet, sót és borsot, aztán a zselatint a zacskóján található utasítás szerint elkészítjük.
Egy salátástálba öntjük a mártást, hozzáadjuk a lecsepegtetett burgonyát, majd a langyos zselatint is. Lazán üsszevegyítjük, hogy ne törjön össze. Akár őzgerinc formát, akár mást választunk, azt kibéleljük folpack fóliával, beleöntjük a masszát, megrázogatjuk, hogy ne legyen levegős, majd hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük.
Tálalás előtt egy szép tálra borítjuk, majd szeljük.
Nagyon ünnepélyes és finom köret.
-Recept: Zakál Zsuzsa-

További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport