Warning: include(hh_top.php): failed to open stream: No such file or directory in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Warning: include(hh_top.php): failed to open stream: No such file or directory in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Warning: include(): Failed opening 'hh_top.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php54/root/usr/share/pear:/opt/remi/php54/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /chroot/home/hirhatar/zalaegerszegi-hirhatar.hu/html/index_top.php on line 17

Nehogy tragikus hős legyen

Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én ...

hirhatar.hu

Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban

Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik ...

hirhatar.hu

A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény

Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita ...

hirhatar.hu

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 03. 09. 15:01     


Mustáros lazacfilé
Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy böjtben

Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy böjtben is fogyasztható, mégis különlegesen finom ínyencség, a mustáros lazacfilé receptjét ajánljuk a konyhaművészetek iránt fogékony olvasóink figyelmébe. 




 

 

 

 

 

MUSTÁROS LAZACFILÉ

 
Hozzávalók:
 
 - Egy szelet lazac egy főre
 - 1 db citrom
 - 50-80 dkg zöldspárga
 - 15 dkg vaj vagy margarin
 - 2 evőkanál finomliszt
 - 2 dl főzőtejszín
 - 2 evőkanál mustár (ez lehet vegyes: édes és csípős dijoni)
 - 2-3 evőkanál olaj
 
Elkészítése:
A leitatott halszeleteket bedörzsöljük a citrom levével, és állni hagyjuk. Egy nagyobb teflon serpenyőt ecsettel kikenünk olajjal, felforrósítjuk,
és beletesszük a lazacszeleteket. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
Spárga:
A zöld spárgát nem kell hámozni, csak enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzni, majd leszűrni, de a levét ne öntsük ki, mert még kell...
Mártás:
Serpenyőben a vajon/margarinon aranysárgára pirítjuk a lisztet, állandó keverés mellett felöntjük a spárga levével, majd hozzáöntjük a tejszínt és a mustárt  is. Sózzuk, borsozzuk, kicsit forr és kész.
Köret:
Készíthetünk petrezselymes , vagy majonézes burgonyát,  egy-egy szelet hal mellé adunk burgonyát, spárgát, majd mustáros szószt öntünk mellé.
-Recept: Zakál Zsuzsa-
 

További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport