|
|
Tweet |
|
|
|
Szokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban ezúttal egy böjtben is fogyasztható, mégis különlegesen finom ínyencség, a mustáros lazacfilé receptjét ajánljuk a konyhaművészetek iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
MUSTÁROS LAZACFILÉ Hozzávalók:
- Egy szelet lazac egy főre
- 1 db citrom
- 50-80 dkg zöldspárga
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár (ez lehet vegyes: édes és csípős dijoni)
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A leitatott halszeleteket bedörzsöljük a citrom levével, és állni hagyjuk. Egy nagyobb teflon serpenyőt ecsettel kikenünk olajjal, felforrósítjuk,
és beletesszük a lazacszeleteket. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
Spárga:
A zöld spárgát nem kell hámozni, csak enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzni, majd leszűrni, de a levét ne öntsük ki, mert még kell...
Mártás:
Serpenyőben a vajon/margarinon aranysárgára pirítjuk a lisztet, állandó keverés mellett felöntjük a spárga levével, majd hozzáöntjük a tejszínt és a mustárt is. Sózzuk, borsozzuk, kicsit forr és kész.
Köret:
Készíthetünk petrezselymes , vagy majonézes burgonyát, egy-egy szelet hal mellé adunk burgonyát, spárgát, majd mustáros szószt öntünk mellé.
-Recept: Zakál Zsuzsa-
|
|
|
|